חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק ע"מ 1822/13

: | גרסת הדפסה
ע"מ
בית הדין הצבאי לערעורים
1822-13
18.7.2013
בפני :
סא"ל צבי לקח

- נגד -
:
עומר עבד אלחלים מחמוד אלתלאחמה
עו"ד חאלד אלאערג'
:
התביעה הצבאית
עו"ד סרן רועי בן ארי
החלטה

העורר עצור מאז יום 30.6.13, ונמצא בחקירת שירות הביטחון הכללי. העורר חשוד בביצוע עבירות ביטחוניות שיש בהן משום סכנה לביטחון האזור והציבור. מעצרו הוארך שלוש פעמים עד כה, כשבפעם האחרונה הוארך המעצר בשמונה ימים.

סניגורו של העורר טען בערר על החלטת המעצר האחרונה כי בית משפט קמא שגה כשהורה על המשך המעצר לאחר שהעורר היה נתון תקופת מעצר מצטברת משמעותית, ולנוכח העובדה כי העורר לא פגש בעורך דין מאז מעצרו, בשל צו מניעת המפגש שהוצא בעניין זה.

התביעה הצבאית טענה כי בית משפט קמא איזן נכונה בין צרכי החקירה לבין זכויות העורר, ובכלל זה העובדה כי הוא מנוע מפגש עם עו"ד, ועל כן אין הצדקה להתערב בהחלטתו

יש לומר כי לאחר הדיון בנוכחות הסניגור, קיימתי דיון במעמד העורר, אולם זה טען כי אין לו מה להוסיף מלבד טענתו כי לא עשה דבר.

עיינתי בדו"ח החסוי בעניינו של העורר, כמו גם בדו"חות הקודמים. מצאתי כי החשד המיוחס לו הינו אכן חשד כבד ומשמעותי. אף שהעורר עצור כבר קרוב לשלושה שבועות, חקירתו טרם הסתיימה. תכנית החקירה שהוצגה בפניי מלמדת כי עדיין ישנן פעולות חקירה נוספות נדרשות, וכי החקירה מתקדמת כל העת.

אמנם, העורר מנוע מפגש עם עו"ד, אולם סברתי כי בנסיבות העניין אין בכך כדי להצדיק קיצור התקופה מעבר למה שנקבע בהחלטת בית משפט קמא.

אשר על כן הערר נדחה.

ניתנה היום, 18 ביולי 2013, י"א באב התשע"ג, בלשכה. מזכירות ביהמ"ש תעביר העתק החלטה זו לידי הצדדים.


שופט התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>